Ciucă, după ce Republica Moldova a trimis primul chestionar pentru aderarea la UE: Confirmă încă o dată că angajamentul său european este ferm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca şi Natalia Gavrilita FOTO gov.md / Arhivă
Nicolae Ciuca şi Natalia Gavrilita FOTO gov.md / Arhivă

Premierul Nicolae Ciucă a salutat pasul făcut de Republica Moldova, după ce statul a trimis Comisiei Europene primul chestionar de aderare la UE. Într-un mesaj publicat pe Twitter, premierul transmis că este „impresionat de mobilizarea” guvernului de la Chişinău, ce arată că „angajamentul său european este ferm”.

Republica Moldova a finalizat completarea primului chestionar primit după ce ţara a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar documentul a fost transmis Comisiei Europene. 

Potrivit şefei executivului din Republica Moldoccă, Natalia Gavriliţă, aceasta este prima parte a chestionarului, iar până la mijlocul lunii va fi pregătită şi a doua parte.

„Republica Moldova confirmă încă o dată că angajamentul său european este ferm. Sunt impresionat de mobilizarea Guvernului şi a administraţiei din Chişinău pentru a răspunde rapid la prima parte a chestionarului UE”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Twitter

La începutul lunii martie, şefa statului, Maia Sandu, a semnat, împreună cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, şi cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

Decizia a fost luată în contextul în care la 28 februarie Ucraina a semnat cererea de aderare, sub presiunea invaziei Federaţiei Ruse. O cerere a fost depusă şi de premierul de la Tbilisi, Georgia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite