Ciucă, despre rectificarea bugetară: Prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni

0
0
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO Guvernul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a dat detalii despre rectificarea bugetară pregătită de Guvern, subliniind faptul că prioritatea este asigurarea finanţării pentru măsurile guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni.

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetăţenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei. Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni, reducând, în acelaşi timp, cheltuielile pentru bunuri şi servicii ale tuturor ministerelor”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Ciucă.

„Alocăm fonduri suplimentare susţinerii investiţiilor importante în economie, aşa cum ne-am angajat prin Programul "Sprijin pentru România". Bugetul schemei de ajutor de stat va creşte de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investiţiile de cel puţin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcţii, producerea de piese auto şi industria hârtiei. Continuăm să menţinem măsurile de protejare a cetăţenilor, de susţinere a serviciilor publice esenţiale - activităţile în spitale, în şcoli, în toate instituţiile statului -, precum şi activitatea din industria alimentară şi a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, completează premierul.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că va avea loc şi o evaluare a deciziei privind compensarea creşterii preţului la carburanţi, ca să vadă dacă e continuată măsura. „Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creşterii preţului la carburanţi. De la momentul luării deciziei, preţul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârşitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluţie bună având în vedere că am putut cu toţii să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea preţului la carburanţi. Valorificăm toate oportunităţile de finanţare pe care le avem din fonduri naţionale şi europene şi le punem în valoare în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei naţionale”, a conchis Nicolae Ciucă.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite