Ciucă: Nu ne permitem să pierdem compania aeriană Tarom, căutăm soluţii. Grindeanu: Am avut discuţii inclusiv în Emiratele Arabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avion tarom

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat joi, într-o vizită pe şantierulTronson 2, DEx Craiova-Piteşti, că statul nu îşi permite să piardă compania aeriană Tarom.

Întrebat despre situaţia salariilor de la Tarom, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a spus: Ştiţi că avem un plan de restructurare la Tarom. Răbdarea mea ajunge undeva legat la limite legat de managementul Tarom. Nu voi ezita să iau decizii indeferent de consecinţe. Vom găsi soluţii. Am avut discuţii inclusiv când am fost cu premierul în Emiratele Arabe”

 „Domnul ministru împreună cu Guvernul vom lua toate măsurile pentru a salva compania aeriană Tarom. Nu ne permitem să pierdem compania aeriană Tarom. Căutăm soluţii”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Angajaţii Tarom au protestat joi, timp de o oră, în faţa sediului companiei de stat, pentru că nu li se măresc salariile, unii dintre ei urmând să fie concediaţi după ce au picat evaluarea activităţii efectuată de PwC. 

La mitingul organizat de Sindicatul Unit TAROM (SUT), programat pentru joi, între orele 12 şi 13, în faţa sediului companiei din Otopeni, sunt aşteptaţi să participe circa 200 de membri de sindicat.

Angajaţii operatorului aerian spun că vor o salarizare decentă şi că sunt trataţi cu superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

"Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă Revendicările salariate transmise de Sindicat", spun reprezentanţii sindicatului citaţi de Agerpres.

În plus, unii dintre salariaţi vor fi concediaţi zilele următoare, după ce, la o evaluare realizată de PwC, aceştia nu au luat note corespunzătoare.

La acest miting vor participa numai salariaţi aflaţi în ture libere de serviciu, în aşa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM, au mai arătat sindicaliştii.

Planul de restructurare al Tarom, trimis Comisiei Europene anul trecut, ulterior primirii ajutorului de salvare, prevedea disponibilizarea a 700 dintre cei aproape 1.500 de angajaţi, închiderea a 11 agenţii externe, restructurarea urmând să se deruleze în următorii doi ani.

În urma ajutorului de salvare primit din partea Comisiei Europene, TAROM a pus în mişcare planul de restructurare. Aproximativ 700 de angajaţi vor fi daţi afară, iar cheltuielile se vor reduce în aproape toate domeniile.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite