Cîţu răspunde criticilor din USR PLUS privind noul plan de ivestiţii locale: „Cine comentează un program, să îl citească înainte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO: Guvernul României
Premierul Florin Cîţu FOTO: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a declarat că Programul de Investiţii locale, agreat recent în coaliţia de guvernare, nu este precum PNDL-ul, explicând ce cuprinde noul proiect. Afirmaţia prim-ministrului vine după criticile Cristinei Prună, vicepreşedinta USR PLUS, pe acest subiect.

Florin Cîţu a transmis că s-ar fi bucurat dacă persoanele care „comentează un program” l-ar fi citit înainte. Premierul a explicat faptul că noul proiect de investiţii locale, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei, nu este la fel ca Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), întrucât acesta cuprinde doar lucrurile de bază: apă, canalizare şi infrastructură rutieră.

„Nu este acelaşi program. Mi-ar fi plăcut ca cine comentează un program, să îl citească înainte. Din acest program au fost scoase săli de sport sau alte lucruri care nu aduceau dezvoltare. Au rămas lucrurile de bază pentru toţi românii: canalizare, apă şi asflatare. Programul aduce la zi România. Cred că suntem cu toţii de acord, şi ar trebui să terminăm cu această ipocrizie, că nu putem să vorbim despre două Românii. Toţi românii trebuie să aibă acces la canalizare, apă curentă şi condiţii decente de trai”, a transmis Florin Cîţu miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Anterior, Cristina Prună, vicepreşedinta USR PLUS, a criticat intenţia PNL de a elabora un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), spunând că este un „concept pesedist de mituit primarii".

Vezi şi: Primul lider USR PLUS care critică noul program de investiţii pe modelul PNDL: „Un concept pesedist de mituit primarii”

Coaliţia a aprobat propunerea unui Program de Investiţii pe modelul PNDL, de aproape 50 de miliarde de lei

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite