Primul lider USR PLUS care critică noul program de investiţii pe modelul PNDL: „Un concept pesedist de mituit primarii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Pruna, vicepremier USR PLUS. FOTO: Facebook
Cristina Pruna, vicepremier USR PLUS. FOTO: Facebook

Cristina Prună, vicepreşedinta USR PLUS, critică intenţia PNL de a elabora un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei. Prună susţine că PNDL este un „concept pesedist de mituit primarii".

Cristina Prună, care este şi vicepreşedinta Camerei Deputaţilor, este de părere că PNDL reprezintă „sume astronomice”, care vor sfârşi pentru „toalete de 80.000 de euro sau becuri de 2.000 de euro”.

„A început să se vorbească din nou de PNDL-uri şi alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toţii aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele şi impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în şcoli sau becuri de 2.000 de euro.

Vă mai amintiţi de faimoasele investigaţii jurnalistice în faţa cărora ne-am crucit cu toţii? E scandalos să nu fi învăţat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noştri neputincioşi. Acum, în şedinţele PNL se vorbeşte de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de 'dezvoltare locală'", a scris Cristina Prună pe Facebook.

Prună a mai adăugat că în cei zece ani de implementare a PNDL, acest plan „nu a scos niciun judeţ din sărăcie” şi că „judeţele fruntaşe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace”. Potrivit acesteia, investiţiile locale trebuie să continue pe fonduri europene, insuficient utilizate.

„Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanţa, adică să meargă ca şi cofinanţare pentru proiecte europene. Doar aşa putem avea un minim filtru pentru furturi şi parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL. Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundiţă roz acest nou program de cumpărat primari şi alimentat clientela politică cu banii noştri, ai tuturor", menţionează deputata.

Anterior, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că în şedinţa coaliţiei de guvernare s-a decis demararea noului program de investiţii pentru comunităţile locale, care se va derula după modelul PNDL. 

Vezi şi: Coaliţia a aprobat propunerea unui Program de Investiţii pe modelul PNDL, de aproape 50 de miliarde de lei

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite