Cîţu, despre propunerea de premier pentru Guvernul PNL-PSD-UDMR: Vom merge la preşedinte cu câteva variante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat în urma negocierilor cu PSD de duminică, că cele trei partide care doresc formarea unei coaliţii de guvernare, PNL, PSD şi UDMR, vor merge la Cotroceni cu mai multe variante în ceea ce priveşte premierul.

„În ceea ce priveşte premierul, vom merge la preşedinte cu câteva variante. Când am luat o concluzie, vom anunţa”, a declarat liderul PNL cu privire la propunerea de premier a coaliţiei de guvernare PNL-PSD-UDMR. 

Privind programul de guvernare, premierul interimar spune că, în „principiu”, este agreată o formă finală a textului, precizând că „sunt măsuri şi pentru antreprenori şi pentru partea cealaltă. Când vor fi concrete, le vom prezenta. Noi avem măsurile pentru un sistem public eficient şi suplu şi performant”, însă rămâne de văzut forma finală care va fi în programuşl de guvernare. 

„Am agreat că vom găsi o soluţie care să respecte recomandările MCV, să le ducem la îndeplinire, pentru a intra în Schengen. Aici am agreat cu toţii că vom respecta ceea ce se cere prin MCV”, a declarat premierul cu privire la desfiinţarea SIIJ. 

Potrivit premierului interimar, procentele finale privind creşterea alocaţiilor, salariilor sau a pensiilor vor anunţate după stabilirea impactului bugetar pe îl presupun aceste creşteri. 

„La nivel de principiu, cu siguranţă cresc alocaţiile(...)Am agreat că vor creşte şi pensiile şi alocaţiile şi investiţiile. La unele da, la unele nu, conform legislaţiei. Investiţiile vrem mai mult decât e acum în buget, pensii am discutat o creştere mai mare de 7%. Rămâne legea în vigoare cu câteva modificări„, a mai declarat premierul cu privire la alocaţii. „Haideţi să vedem impactul, pentru că în funcţie de impact putem să spunem că procentele pe care le-am agreat”, a mai declarat liberalul. 

Surse din conducerea PNL au declarat pentru „Adevărul” că liderul liberalilor Florin Citu va propune luni în coaliţie ca funcţiile de conducere din administraţia publică centrală şi locală să fie pe mandat de maximum 6 ani, cu o evaluare la 3 ani.

Înainte de negocierile cu PSD de duminică, premierul interimar a precizat că e nevoie de o reformă administrativă. 

„Sunt primării care nu îşi permit să plătească salariile din venituri proprii. Multe dintre ele au o colectare a taxelor foarte proastă. Acestea sunt acele autorităţi care şi cer bani de la buget. Nu mi se pare normal ca atunci când din venituri nu poţi să îţi plăteşti nici salariile să vii să mai ceri bani de la buget. Haideţi să ne aşezăm şi să spunem că cine face treabă bună primeşte bani de investiţii şi de la buget, dar trebuie să facem curăţenie în aceste autorităţi locale”, a declarat Florin Cîţu. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite