Orban, despre fuziunea PNL-PMP: Înţelegeri făcute pentru supravieţuirea unor lideri. Dacă cineva îşi imaginează că poate umple golul, se îmbată cu apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Adevarul
Ludovic Orban FOTO Adevarul

Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, a negat la Prima Tv existenţa unei discuţii cu actualul lider al PMP, Cristian Diaconescu, asupra unei colaborări în ceea ce priveşte formaţiunea pe care o pregăteşte, fiind exclus din PNL. În privinţa unei fuziuni PNL-PMP, „dacă cineva îşi imaginează că Petrov poate să umple golul pe care l-am lăsat eu, se îmbată cu apă rece”, mai susţine fostul preşedinte PNL.

„Nu am avut nicio discuţie cu Cristian Diaconescu de când a fost ales preşedinte al PMP, decât un salut la Congres, când a fost invitat. În ceea ce priveşte înglobarea PMP, dacă cineva îşi imaginează că Petrov poate să umple golul pe care l-am lăsat eu prin decizia aberantă şi complet absurdă a unei echipe care nu-i echipă, se îmbată cu apă rece. E încă un cui bătut în sicriul PNL. În politică importante sunt voturile oamenilor, încrederea  oamenilor. PMP vine în PNL care e în alianţă cu PSD la guvernare. Credeţi că electoratul PMP, care e anti-PSD o să dea din mâini de bucrie şi o să aplaude gestul de înglobare într-un PNL care este cu PSD-ul? Nu cred. Astea sunt nişte înţelegeri care sunt făcute pentru supravieţuirea unor lideri politici”, a declarat Ludovic Orban, la Prima Tv. 

Fostul lider liberal susţine că au existat discuţii în privinţa unei UNIRI cu PMP, însă a fost refuzat de Traian Băsescu, fondator şi fost preşedinte de onoare al formaţiunii. 

„Trebuie să vă spun foarte clar, eu am avut PMP ca partener implicat în nivelul doi şi nivelul trei la guvernare. Am cunoscut foarte mulţi oameni de calitate în PMP, au fost cei mai apropiaţi parteneri, mai apropiaţi chiar şi decât USR în guvernare, care USR nu a vrut să îşi asume răspunderea intrării în structurile guvernului şi şi eu am avut discuţii în perioada respectivă cu preşedintele din acea perioadă, Eugen Tomac despre o posibilă unire. Dar Traian Băsescu nu a fost de acord", a declarat Orban. 

Orban a explicat că fostul preşedinte de stat spunea că PMP va avea acelaşi scor politic. „Eugen Tomac mi-a recomandat să am o discuţie cu Traian Băsescu, iar Băsescu mi-a spus că nu e de acord, că PMP şi dacă pleacă Tomac şi cu ai lui, va avea acelaşi scor politic că scorul politic e determinat de el ca lider, era locomotiva electorală”, a mai declarat Orban. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite