Cîţu, despre pensiile speciale: Vor dispărea cu reforma sistemului de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma sistemului de pensii, când toate pensiile vor fi bazate pe contributivitate. Cîţu susţine că este necesară o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că, în 15 ani, „cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie”.

„Eu cred că vom rezolva problema pensiilor speciale atunci când vom implementa reforma pensiilor. (...) pensii bazate  pe contributivitate şi atunci vom rezolva problema acestor două Românii: unii care sunt speciali şi unii care nu sunt speciali.  În acest moment, Guvernul nu are o decizie totul este în Parlament”, a declarat Florin Cîţu. 

Premierul a precizat că se va începe de la Ministerul Muncii. „Este nevoie de o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că noi avem o problemă pe care o au şi multe ţări dezvoltate – problema demografică. În 15 ani de zile, deficitul va creşte, iar cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie, între care voi şi şi eu. I trebuie să gândim de astăzi un mod de a rezolva această problemă, a mai declarat Cîţu. 

Întrebat punctual când vor dispărea pensiile speciale, Cîţu a explicat: ”Ele vor dispărea cu reforma sistemului de pensii în care vom trece toate pensiile pe contributivitate”. 

Parlamentul a votat, miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite