Cîrstoiu susține că retragerea din cursa pentru Capitală nu a fost voluntară: Un medic nu abandonează niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima declarație publică după ce Coaliția l-a tras pe linie moartă, Cătălin Cîrstoiu susține că retragerea din postura de candidat comun nu a fost voluntară, menționând că decidenții politici trebuie să își asume deciziile.

Cătălin Cîrstoiu le cere liderilor politici asumare. Foto: Inquam
Cătălin Cîrstoiu le cere liderilor politici asumare. Foto: Inquam

"În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile.

Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieți, oriunde lucrează", a scris Cătălin Cîrstoiu pe Facebook, cu referire la acuzațiile de incompatibilitate care i se aduc.

Managerul Spitalului Universitar al Capitalei le cere liderilor politici sa își asume decizia de retragere a sa.

"Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București.

Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu.

Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază", a transmis medicul.

După o ședință de 15 ore, liderii Coaliției au decis retragerea sprijinului pentru Cătălin Cîrstoiu și ca fiecare partid să meargă la alegerile locale pentru Capitală cu propriul candidat, respectiv Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite