Cum arată avionul cu care Klaus Iohannis va călători în Africa FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis va călători în Africa cu un avion Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg, cu plecare din Sibiu. Aeronava poate transporta 13 pasageri, iar o parte dintre scaune se pot transforma în paturi duble şi single, potrivit BoardingPass.

Klaus Iohannis va pleca pe 13 noiembrie în Africa. Foto: Inquam
Klaus Iohannis va pleca pe 13 noiembrie în Africa. Foto: Inquam

Avionul care îl va transporta pe preşedintele României în turneul african, în perioada 14-23 noiembrie, este un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg, o aeronava mică, însă bine dotată, având inclusiv duş, notează BoardingPass. 

Avionul cu care va zbura Iohannis în Africa Foto via BoardingPass
Avionul cu care va zbura Iohannis în Africa Foto via BoardingPass

Potrivit sursei citate, preşedintele va pleca luni, 13 noiembrie 2023, de la aeroportul din Sibiu, însă este neclar dacă va efectua și o oprire la București.

Interiorul aeronavei care-l va duce pe Iohannis în Africa Foto via BoardingPass
Interiorul aeronavei care-l va duce pe Iohannis în Africa Foto via BoardingPass

"Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble. Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica", notează BoardingPass.

Klaus Iohannis va merge în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal. Primele două sunt pe coasta de est, în timp ce ultimele două pe coasta de est. Cabo Verde este în Oceanul Atlantic la circa 1.000 de kilometri de Senegal (la o distanță de circa o oră și jumătate de deplasare cu avionul).

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, călătoria „reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”.

Potrivit datelor de la Banca Mondială, aferente anului 2021, în top 10 țări africane se află doar Kenya, pe locul al 7-lea, și Tanzania, pe locul al 10-lea. Podiumul e reprezentat de statele Nigeria, Africa de Sud și Egipt.

Vizite în Asia şi America de Sud

Preşedintele Klaus Iohannis a fost, în cursul acestui an, în vizite oficiale în Asia şi America de Sud, călătorind tot cu aeronave închiriate de la Global Jet.

În perioada 6-10 martie, preşedintele a mers în vizite în Japonia şi Singapore. 

Klaus Iohannis şi premierul Japoniei au semnat, la Tokyo, declaraţia de instituire a Parteneriatului strategic dintre țara noastră şi Japonia care va duce la aprofundarea relațiile între cele două state în domenii precum energia, economia sau securitatea.

Tot la Tokyo, președintele României a anunțat înființarea unui institut cultural. Mai bizară a fost vizita la Kyoto, localitate la aproximativ 350 de kilometri de capitală, în condițiile în care s-a văzut doar cu niște autorități locale și a ținut un discurs. Apoi, Iohannis a mers în Singapore, cu scopul de discuta despre investiții. Se întâmpla pe 10 martie. Șeful statului a ajuns la Sibiu două zile mai târziu, pe 12 martie, în jurul orei 22.00.

Al doilea mare turneu al președintelui României a fost cel din America de Sud, unde a fost în Brazilia, Chile și Argentina. După turneul american, „Adevărul” scria că în jumătate din zilele petrecute acolo, șeful statului nu a avut evenimente oficiale.

Scopul turneului realizat de Klaus Iohannis în perioada 18-26 aprilie în Brazilia, Chile și Argentina a fost „relansarea dialogului cu statele Americii Latine“. A fost prima vizită prezidențială a lui Iohannis în America de Sud, unde programul a fost destul de aerisit în evenimente, cu zile întregi de pauze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite