Ciolacu, vizită în Japonia. Ce a discutat cu șeful Camerei Reprezentanților din Dieta niponă

0
0

Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi cu președintele Camerei Reprezentanților din Dieta Japoniei, ocazie cu care a discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări la nivel parlamentar.

Ciolacu, întrevedere cu Hosoda Hiroyuki FOTO: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu, întrevedere cu Hosoda Hiroyuki FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

”I-am mulțumit astăzi președintelui Camerei Reprezentanților din Dieta Japoniei, domnul Hosoda Hiroyuki, pentru relațiile bilaterale excelente pe care țările noastre le au la nivel parlamentar. Avem numeroase interese comune, iar unul dintre cele mai importante obiective este ca diplomația parlamentară să aibă o contribuție semnificativă în realizarea viitorului Parteneriat Strategic între țările noastre” , susține Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Potrivit președintelui PSD, un parteneriat puternic ”trebuie să aibă și o componentă parlamentară puternică, care să se reflecte inclusiv la nivel economic, prin facilitarea legislativă a unor investiții în țara noastră în domenii strategice, precum energia sau tehnologia digitală” , a precizat președintele Camerei Deputaților. 

Întrevedere cu premierul Republicii Coreea

Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit astăzi și cu prim-ministrul Republicii Coreea. În urma întrevederii, acesta a afirmat că cele două țări s-au susținut reciproc în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada crizei sanitare, demonstrând că un adevărat parteneriat.

În cadrul întâlnirii cu premierul Han Duk-soo, Marcel Ciolacu a subliniat relația excelentă dintre cele două țări și poziția acestora în ceea ce privește valorile democratice.

„România și Republica Coreea s-au susținut reciproc în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada crizei sanitare, iar acesta este adevăratul test al parteneriatului dintre țările noastre. În întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu prim-ministrul Republicii Coreea, domnul Han Duk-soo, am subliniat că relațiile noastre excelente se bazează pe o fundație solidă și pe poziția clară a țărilor noastre în ceea ce privește valorile democratice și o complementaritate reală în domeniul economic” , susține Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților se află, în perioada 26-28 septembrie, într-o vizită oficială în Japonia, cu ocazia participării la funeraliile de stat organizate la Tokyo, în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Pe durata vizitei sale, Marcel Ciolacu a avut mai multe întâlniri cu oficiali din Danamerca, Estonia, Japonia sau Republica Coreea.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite