VIDEO Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, desculți la o întâlnire cu oficialii niponi

0
0

Premierul României și președintele Camerei Deputaților au participat astăzi, în Japonia, la o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali români au fost nevoiți să se descalțe, potrivit tradițiilor japoneze.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, desculți la o întâlnire cu oficialii niponi FOTO: YOUTUBE Guvernul României

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit astăzi cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa, în cadrul vizitei în Japonia a celor doi oficiali. 

Din imaginile video postate de Guvernul României reiese faptul că cei doi au fost invitați de către oficialii niponi să se descalțe și să ia loc pe scaune fără picioare. La finalul întrevederii, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au oferit cadouri parlamentarilor niponi.

În cadrul întâlnirii, conform comunicatului transmis de Guvern, Nicolae Ciucă „ a subliniat faptul că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat țara noastră și cel care a achiesat să lanseze Parteneriatul Strategic cu România, în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în vizita sa istorică din 2018”

De asemenea, premierul „ a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune. De altfel, atât România, cât și Japonia împărtășesc aceleași valori și interesul pentru apărarea lumii bazate pe reguli”, potrivit sursei citate.

Liderii PNL și PSD se află într-o vizită oficială în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, „șeful Executivului român va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din alte state aflați la Tokyo cu prilejul funeraliilor fostului premier Shinzo Abe, între care, prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, și prim-ministrul Republicii Coreea de Sud, Han Duck-soo”.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite