Ciolacu susţine introducerea în Constituţie a apartenenţei la UE

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că susţine introducerea în Constituţia României a apartenenţei țării noastre la Uniunea Europeană, adăugând că modidificarea poate să fie iniţiată de Parlament sau prin semnături.

PES activists România susţine introducerea în Constituţia României a apartenenţei la UE Foto Inquam
PES activists România susţine introducerea în Constituţia României a apartenenţei la UE Foto Inquam

Ca modificare a Constituţiei o susţin categoric, şi eu şi colegii mei. Poate să fie iniţiată de Parlament modificarea Constituţiei sau prin semnături cetăţeneşti", a declarat  Marcel Ciolacu la Parlament, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România, a afirmat, duminică, că PES activists România susţine introducerea în Constituţia României a apartenenţei la Uniunea Europeană, deoarece acesta ar fi cel mai patriotic şi naţionalist demers pentru securitatea şi dezvoltarea ţării.

PES activists România susține și introducerea în Constituția României a apartenenței la Uniunea Europeană deoarece acesta ar fi cel mai patriotic și naționalist demers pentru securitatea și dezvoltarea țării noastre. Ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, o țară reprezentată cu profesionalism la Bruxelles și Strasbourg, în așa fel încât noi să fim cei care dau tonul și influențează deciziile europene", a spus europarlamentarul.

Preferința românilor pentru partidele extremiste

De altfel, potrivit unui sondaj Avangarde comandat de social-democrați, publicat pe 25 ianuarie, 65% dintre români cred că viitorul țării noastre este în interiorul UE, iar 25% în afara UE.  

Potrivit aceluiași sondaj, dintre cei 54% de respondenți care au declarat că sigur vor vota la acest scrutin, 12% dintre afirmau că învingător va fi AUR, partidul condus de George Simion, iar 4% - SOS România, condus de Diana Șoșoacă, ambii recunoscuți pentru atacurile lor la adresa UE.

Pe de altă parte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, au fost analizate 2 scenarii (unul luând în considerare varianta ca în opoziție partidele să candideze separat, iar un altul în care se ține cont de Alianța Dreapta Unită), astfel că în ambele AUR ar fi votat de 19% dintre români, iar SOS România de 8% în primul caz și respectiv 14% în cel de-al doilea. 

Iar potrivit unui alt sondaj, publicat marți și realizat de această dată de INSCOP Research, deși se observă o ușoară scădere, AUR tot ar reuși să ia 18,4% din voturi, aproape umăr la umăr cu PNL (18,8%), iar SOS ar obţine 6.5% dintre opţiunile de vot. „SOS România trece pragul de 5% înregistrând însă un scor mai mare în ianuarie comparativ cu luna trecută când am măsurat votul pentru alegerile parlamentare”, a afirmat directorul companiei Remus Ştefureac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite