Ciolacu: Guvernul nu vrea să supraimpoziteze sau să naționalizeze pilonul 2 de pensii

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, în ședința de Guvern, că vrea să lămurească situația privind pilonul 2 de pensii, care nu va fi supraimpozitat sau naționalizat, după ce în ultima lege privind măsurile fiscal-bugetare sunt prevederi care ar putea afecta contribuabilii la acest pilon.

Marcel Ciolacu a vorbit în Guvern despre Pilonul 2 de pensii. Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu a vorbit în Guvern despre Pilonul 2 de pensii. Foto: Inquam Photos

„În primul rând vreau să lămurim din start orice speculație despre intenția ascunsă a statului legat de pilonul 2 de pensii. Nu există așa ceva! Acum 2 luni eram cu toții acuzați că îl naționalizăm. Acum vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan”, a transmis premierul Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Mai mult, vreau să îi rog pe domnii de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccin și pentru celelalte sute de milioane de euro furate din pandemie. Și să nu mai manipuleze în presă știri false cum este aceasta că guvernul româniei ar dori să surpaimpoziteze sau să naționalizeze Pilonul 2 astfel încât să acopere știrile cu astfel de știri”, a continuat premierul.

Mai mult, Marcel Ciolacu l-a rugat pe ministrul Boloș să propună soluții pentru a clarifica textele din Codul Fiscal, ce puteau lăsa loc de interpretări.

Boloș recunoaște nevoia de clarificări legislative

Ministerul Finanțelor a confirmat pentru Hotnews că sunt necesare clarificări privind cadrul fiscal aplicabil veniturilor din pensiile private, ca urmare a intrării în vigoare de la 1 ianuarie 2024 a modificãrilor Codului fiscal prin Legea 282/2023.

Deputatul Florin Roman a declarat în Parlament că PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.  

PNL nu susține impozitarea progresiva a pensiilor private. Dacă inițiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităților reale, care au apărut în spațiul public, l-am mandatat pe domnul Boloș, ca în OUG trenuleț de la sfârșitul anului, sa proroge și să excepteze Pilonul ll, lll și IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuțiile că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieșit public și am atras atenția că a fost aruncată acea șopârlă, care însemna naționalizarea Pilonului ll de pensie”, a afirmat Florin Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite