Ciolacu: Guvernul trebuie să fie mult mai eficient. Nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul trebuie să fie mult mai eficient și că este nevoie de o restructurare. Premierul a arătat totodată necesitatea digitalizării pentru combaterea evaziunii fiscale și o colectare mai bună a veniturilor la bugetul de stat. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Avem două mari provocări, avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă şi cred că sunt cele mai dure reforme de implementat post-decembristă şi avem cea mai mare provocare, aderarea la OCDE. Amândouă am putea spune că pot crea un plan pentru România. Trebuie să ţinem cont de contextul extern, de crizele de securitate, energetice şi trebuie să învăţăm din ultimii doi, trei ani, ce înseamnă cu adevărat provocările, iar Guvernul trebuie să fie mult mai eficient. Iar ca să fie mai eficient trebuie să se restructureze”, a susținut premierul Marcel Ciolacu în cadrul conferinţei de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”.

Șeful Guvernului a subliniat totodată necesitatea digitalizării, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale și încercarea de a genera o colectare mai bună la bugetul statului, meționând că în prezent nu este vizibil „unde se risipesc banii”

„Multă lume a râs când a spus că ar trebui o Românie ordonată, pentru că nu avem digitalizare. Aici e marea provocare. Eu, ca şi prim-ministru, nu am informaţiile atât de repede, ca să pot să fiu eficient şi să iau deciziile care se impun, în timp real, pentru că nu am digitalizare, la ANAF, în sistemul de sănătate, nu pot vedea eficienţa, unde se risipesc banii în sistem. (...) Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare şi toată lumea să-şi plătească impozitele, asta înseamnă digitalizarea ANAF-ului, să vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore şi să termine odată cu tot ce înseamnă birocraţia, fiindcă toate proiectele cer aviz. Fiecare minister la acest moment îşi va crea un serviciu unic de avizare, că vorbim de companii, că vorbim de autorităţi centrale, autorităţi locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene, trebuie să fie un singur serviciu, deci cumva împingi, forţezi această digitalizare”, a mai spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite