Ciolacu, săgeţi pentru PNL: Nu pot să vin cu sloganul „Să ţinem cota unică” fără să explic de ce. M-am săturat ca PSD să fie pompierul de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Galaţi, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan prin care să susţină menţinerea cotei unice, fără să explice care ar fi avantajele şi dezavantajele, aluzie la ieşirile publice ale liberalilor privind susţinerea cotei unice de impozitare în detrimentul unei impozitări progresive, aşa cum doresc social-democraţii. Liderul PSD a precizat că s-a săturat ca partidul său să fie „pompierul de serviciu”.

„Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii - nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou, o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe ternem mediu şi lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a declarat Ciolacu vineri, la Galaţi, în cadrul evenimentului „Ziua Întreprinzătorilor”.

„Eu nu pot să vin în faţa dumneavoastră cu un slogan, anume că trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene”, a mai spus social-democratul.

Liderul PSD a atras atenţia că „suntem pe ultima sută de metri înainte de a intra în OECD”. „Cu alte cuvinte, începem să fim recunoscuţi că suntem o ţară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu ajutorul dumneavoastră şi cu experienţa dumneavoastraă de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a mai spus Ciolacu. 

PSD doreşte modificarea sistemului de taxare şi introducerea impozitării progresive, o măsură pe care liberalii nu o agreează. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că nu se discută în acest moment despre introducerea impozitării progresive, precizând că Ministerul Finanţelor face analize pentru a veni cu măsuri de optimizare fiscală. Şeful Guvernului a subliniat că PNL continuă să susţină cota unică.

image

 Vezi şi: Ciucă pune cruce impozitării progresive: „Nu se discută în acest moment. Există analize de optimizare fiscală la nivelul Ministerului de Finanţe”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite