Ciolacu: „Românii sunt într-o ţară foarte sigură. Nu văd să se decreteze stare de urgenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis că România este o ţară „foarte sigură” şi consideră că nu este necesară instaurarea stării de urgenţă, aşa cum au procedat alte state din vecinătate după intrarea Rusiei în Ucraina.

„Constituţional, este atributul preşedintelui. În acest moment, România este sigură şi românii sunt într-o ţară foarte sigură. România nu este într-un conflict cu Federaţia Rusă. Mai mult, România este membră NATO şi UE. Nici eu, în acest moment, nu văd, pe situaţia din Ucraina, să se decreteze stare de urgenţă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, joi. 

Întrebat cât timp vor mai fi prezenţi în Ucraina diplomaţii români, Ciolacu a trasmis: „În acest moment, există activitate consulară şi mă bucur pentru că avem o comunitate destul de consistentă de români. Le urez succes şi îi felicit pentru curajul pe care îl au şi să rămână în continuare acolo”. 

În ceea ce priveşte ajutorul oferit de statul român pentru cetăţenii ucraineni, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că România a pregătit un transport consistent cu medicamente pentru statul vecin. 

Rusia a invadat joi Ucraina prin atacuri simultane în mai multe oraşe ale ţării. Primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, le-a transmis locuitorilor capitalei Ucrainei să îşi pregătească un bagaj de urgenţă: „Documente, un minim de lucruri necesare - pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost. Autorităţile oraşului rămân în capitală. Continuăm să asigurăm funcţionarea oraşului”.

Vezi şi: LIVE TEXT | Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă anunţă că a scos din serviciu baze aeriene. Forţe ruse pătrund în Kiev

Mărturiile ucrainenilor, după atacul Rusiei: „Oamenii au început să părăsească Kievul. Au cumpărat produse, au retras banii de la bancomate”

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite