Ciolacu, replică ironică pentru Geoană: După ce i-am cerut să candideze la prezidențiale, am sunat-o pe doamna Șoșoacă să fie premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a ironizat faptul că i-ar fi cerut lui Mircea Geoană să candideze ca independent, susținut de PSD, la următoarele alegeri, sunliniind că trebuie să fie un membru al partidului cel care intră în cursă.

Marcel Geoană, președintele PSD FOTO Inquam Photos
Marcel Geoană, președintele PSD FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă a mers alături de Mihai Tudose să-i ceară lui Mircea Geoană să candideze la prezidențiale ca independent, susținut de PSD, Marcel Ciolacu a venit cu un răspuns ironic.

După ce i-am cerut domnului Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă să fie premier”, a afirmat Ciolacu, marți dimineață.

Eu sunt președintele PSD. Nu știu dacă voi fi candidat la funcția de președinte. Vă spun cu toată sinceritatea, nici nu m-am gândit să fiu candidat.  Cu inimă dePSD-ist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu am să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să propun un candidat independent”, a completat premierul României.

Liderul de la Palatul Victoria a negat faptul că ar fi fost o cerință din partea PSD ca PNL să renunțe la candidatul la prezidențiale, pentru a putea să accepte social-democrații comarea. 

Și domnul Ciucă, dacă mi-ar cere să renunțe PSD la candidat, și eu să renunțe PNL la candidat (n.r. - pentru prezidențiale) ar fi o jignire”, a conchis Marcel Ciolacu.

„Oferta” făcută lui Geoană

Mircea Geoană, numărul doi din NATO, a susținut că inclusiv din partea PSD a venit oferta pentru o candidatură independentă, cu susținere a social-democraților. „Se întâmplă ceva cu ei și evident că aud și eu și privesc declarațiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: „De ce ți-e frică nu scapi”. Și apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României. Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană, la DIGI24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite