Ciolacu: „Nu iubesc liberalii. Nici liberalii nu mă iubesc. Suntem oameni responsabili”. Ce spune despre o eventuală demisie

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că o demisie ar putea veni, „dacă lucrurile nu intră într-un făgaş normal”. Totodată, șeful PSD a declarat că actuala Coaliție are deatooria de a se ridica la nivelul unor opameni politici, în ciuda divergențelor dintre PSD și PNL. 

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Întrebat în ce condiţii este dispus să demisioneze, premierul Marcel Ciolacu a declarat, potrivit News„dacă lucrurile nu intră într-un făgaş normal şi nu spunem adevărul românilor, cum este corect, nu ne asumăm anumite lucruri, responsabil sau echilibrat”. 

„România nu îşi permite ca oamenii să se ducă la birou de dragul de a se duce la birou. (...) Am încercat în această coaliţie - nu-mi pare rău nicio clipă, că într-un moment dificil al României, în prag de criză socială, cu criză economică (...) PSD a decis să facă...Eu vă spun un lucru: nu iubesc liberalii şi sunt foarte convins că nici liberalii nu mă iubesc pe mine, dar în acest moment trebuie către români”, a mai sus'inut Ciolacu, potrivit sursei citate.

Totodată, premierul a precizat că și el și șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, sunt oameni responsabili. „Suntem nişte oameni responsabili, avem datoria să ne ridicăm de la nivel de oameni politici la nivel de oameni de stat şi să luăm deciziile corecte pentru România”, a mai afirmat Ciolacu. 

Sperietoarea anticipatelor

  De nu mai puțin de patru ori au amenințat diferiți lideri ai PSD cu anticipatele, în caz de neînțelegere la nivelul Coaliției. Ultima dată a fost în contextul rocadei premierilor, când social-democrații susțineau că dacă lui Ciolacu îi sunt puse piedici în preluarea funcției, soluția e una singură: anticipatele. Însă sperietoarea anticipatelor mai folosise inclusiv în momente în care în joc erau luarea unor măsuri. De exemplu, toamna trecută, PSD amenința cu anticipatele dacă nu era luată o măsură pentru reglementarea pieței energiei.  

Reîntoarcerea la popor, adusă în atenția publică de premierul Marcel Ciolacu, e un obiectiv care se loveşte de numeroase obstacole şi a cărui punere în practică poate avea loc doar peste jumătate de an, în cel mai optimist scenariu posibil. Demersul, chiar dacă ar avea un scop pozitiv, adică o reconfigurare parlamentară astfel încât să fie găsită o guvernare stabilă, se loveşte de numeroase piedici, pentru că paşii până la anticipate sunt numeroşi, iar tot procesul depinde şi de voinţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite