Ciolacu: Este ultimul tren al României pentru a se dezvolta, de a adera la OCDE

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu susține că fondurile europene nu trebuie pierdute pentru că este „ultimul tren al României pentru a se dezvolta, de a adera la OCDE”.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Sunt foarte multe provocări. Cred că un astfel de mandat de mult timp nu a preluat un prim-ministru. (...) Este ultimul tren al României pentru a se dezvolta, de a adera la OCDE. Sunt lucruri mai importante decât Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, PSD, PNL”, a mai declarat premierul României, potrivit News.

Marcel Ciolacu a mai explicat că nu poate să accepte ca PSD „să plătească nota de plată la ce au mâncat alţii, la ce au furat alţii în pademie”.

Afirmațiile ministrului vin pe fondul pregătirii unor măsuri de scădere a cheltuielilor și creșterea veniturilor pentru încadrarea în deficitul bugetar prevăzut în PNRR. Atfel, Executivul ar urma să aprobe două ordonanțe până la finalul lunii. 

Marcel Ciolacu a anunțat la finalul lunii trecute că România a depus la sediul OCDE de la Paris, instrumentul de ratificare a Convenției OCDE privind combaterea mituirii funcționarilor publici străini în tranzacțiile comerciale internaționale (Convenția Anti-mită).

Potrivit sursei citate, Convenția anti-mită este unul dintre principalele instrumente recunoscute la nivel internațional în domeniu și sprijină eforturile de dezvoltare internă, reducere a sărăciei și îmbunătățire a încrederii în piețele de capital. România transmite astfel un mesaj ferm față de angajamentul de a menține standarde ridicate privind conduita etică, promovarea transparenței și încurajarea unui mediu caracterizat prin corectitudine și justiție.

Membrii Comitetului Național pentru aderarea României la OCDE au făcut o trecere în revistă a domeniilor de acțiune în perspectiva aderării la Organizație, care includ, printre altele, guvernanța publică, guvernanța corporativă, piețele financiare, statistica, mediul, sănătatea, educația, dezvoltarea regională, digitalizarea.

Premierul României a solicitat pentru îndeplinirea priorităților realizarea unei coordonări strânse între toate instituțiile implicate în proces, punctând că acesta reprezintă și un test pentru România din punct de vedere al coordonării pe verticală, dar și pe orizontală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite