Grindeanu dezvăluie planul PSD în cazul ieșirii liberalilor de la guvernare. Alianța cu AUR, exclusă

0
Publicat:

Liderul PSD amenință cu declanșarea alegerilor anticipate în cazul în care liberalii vor părăsi guvernarea în pragul șirului de alegeri din 2024. Totodată, liderul susține că este exclusă o alianță cu AUR, afirmând într-un interviu pentru Digi24 că actualii colegi vor trebui să găsească o nouă formulă de guvernare.

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

„PSD nu rămâne la guvernare într-un guvern minoritar. Se depune mandatul la Administrația Prezidențială. Această opțiune nu există, oricât se gândesc niște domni că ar trebui să iasă de la guvernare în primăvara anului viitor. Să se gândească de două ori. Să se reunească cu Cioloș, cu Drulă, cu Orban, să se regăsească cu Kelemen Hunor, să refacă o nouă majoritate. Foarte bine. Succes”, a spus prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, într-un interviu pentru Digi24

Totodată, liderul social-democrat a subliniat că este „exclus” ca PSD să facă alianță cu AUR în 2024, explicând că formațiunea condusă de George Simion este un partid care „nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România”.

„Au șovăieli în a spune cu toată gura că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine. Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO. Pentru mine, această șovăială este eliminatorie”, a mai explicat Grindeanu. 

La preluarea conducerii Guvernului, Marcel Ciolacu a anunțat că își va depune mandatul de premier în cazul în care PNL va ieşi de la guvernare la alegerile din 2024.

„Nu cred. În toate aspectele, nu cred că, în acest moment, preşedintele Nicolae Ciucă ar putea lua în calcul acest lucru. Ar fi o greşeală fantastică nu numai pentru România, e o greşeală fantastică pentru PNL, dacă ar face acest lucru. Dar, cu certitudine, dacă PNL ar ieşi de la guvernare, dintr-un motiv sau altul, Marcel Ciolacu îşi va depune mandatul la preşedintele României. Şi ne întoarcem la români, nu există alte soluţii. Categoric, poate se creează o altă majoritate, Parlamentul e deschis, sunt mai multe partide, dar Marcel Ciolacu îşi va depune mandatul”, a declarat Marcel Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite