Ciolacu: Ne bazăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susținerea proiectelor majore de investiții și pentru finalizarea marilor reforme

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat că țara noastră vrea să aibă susținerea Băncii Mondiale în continuare, mai ales în ceea ce privește proiectele majore de investiții, în special în domeniul infrastructurii.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO gov.ro
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO gov.ro

Guvernul României se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susținerea proiectelor majore de investiții și pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a afirmat premierul Marcel Ciolacu în cadrul întrevederii cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru țările din Uniunea Europeană, și cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria”, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Dorim să avem în continuare susținerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiții, în special în domeniul infrastructurii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Infrastructura rutieră, o prioritate

Șeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investițiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susține tranzitul cerealelor din țara puternic afectată de război, cât și pentru a participa la procesul de reconstrucție.

De asemenea, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susținere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor și cea a salarizării bugetare.

Delegația Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituțional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autoritățile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României”, potrivit Guvernului.

De altfel, Banca Mondială este cea care a oferit și asistență pentru realizarea unor reforme importante, cum ar fi reforma pensiilor speciale, dar și pentru reforma pensiilor publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite