Ciolacu, ironii la adresa lui Rareș Bogdan: Pensiile speciale le-a rezolvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD îl ironizează pe prim-vicepreședintele PNL pentru declarațiile referitoare la eliminarea pensiilor speciale, amintind de o promisiune electorală mai veche a lui Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu îl taxează pe Rareș Bogdan pentru ultimele declarații FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu îl taxează pe Rareș Bogdan pentru ultimele declarații FOTO Arhivă

„Ce mă bucur, dar cred că avem și un bufher important la Ministerul de Finanțe pentru că domnul Rareș Bogdan a rezolvat problema pensiilor speciale în 30 de zile, așa cum a promis când a cerut votul pentru a veni la guvernare.”, a spus Marcel Ciolacu, la o conferință de presă în Buzău.

Liderul PSD a fost ironic și pe tema poziției PNL pe tema pensiilor speciale, sugerând că încă șovăie pe tema acestora, dat fiind că nu urgeantează discuțiile. 

„Mă bucură anunțul lui Rareș Bogdan în privința pensiilor. Înseamnă că au căzut la un acord (n.r. - în PNL). A fost și abordarea în privința zonelor vulnerabile. SUnt unele propuneri pe care o să le discutăm cu premierul. Venim cu mai multe soluții astfel încât toți românii să depășească această criză”, a completat Marcel Ciolacu.

PNL și pensiile speciale

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% - așa cum prevede legea - atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu „trebuie să plece acasă", dar a amintit și de problematica pensiilor speciale, încă neeliminate, după trei încercări.

„Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia (pensiile speciale - n.r.). Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală. În momentul în care în campania electorală am susţinut alături de colegii mei şi de deputaţii din USR şi PLUS şi senatorii din USR, tăierea pensiilor speciale, am reuşit să tăiem în Parlament. Inclusiv domnul Coarnă a votat, era membru în Parlament. După care Avocatul Poporului şi cei din CCR au reuşit să anuleze tăierea pensiilor speciale. A venit momentul în care s-au impozitat pensiile speciale cu până la 85 la sută. Din nou Avocatul Poporului şi CCR au reuşit să anuleze acest demers. Deci simplu, dacă se doreşte, ele se vor tăia. Dacă nu se doreşte, ele nu se vor tăia şi atunci la vot românii pot să sancţioneze deputaţii şi senatorii”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit news.ro.

Dublu limbaj

Bogdan a adăugat că este mult dublu limbaj şi ipocrizie în politica din România. „Cred că e foarte mult dublu limbaj şi foarte multă ipocrizie în politica românească, indiferent de politica românească. Pentru că oamenii care vin din afara politicii, sunt cel puţin trei oameni care au venit din afară, vin cu bună credinţă să rezolve problemele ţării. Problema e că politicienii vechi, crocodilii politicii româneşti, reuşesc să vină cu tot felul de tertipuri şi să facă balet. Se folosesc de oameni ca mine, de alţi oameni, după care să facă ceea ce ştiu ei mai bine, să ţină România în întuneric, simplu”, a declarat Rareş Bogdan.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite