Ciolacu, întrevedere cu premierul Coreei de Sud: Țările s-au susținut reciproc în cele mai dificile momente

0
0

Președintele Camerei Deputaților a afirmat, în urma unei întâlniri cu prim-ministrul Republicii Coreea, că cele două țări s-au susținut reciproc în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada crizei sanitare, demonstrând că un adevărat parteneriat.

Ciolacu, întrevedere cu prim-ministrul Republicii Coreea FOTO: Arhivă
Ciolacu, întrevedere cu prim-ministrul Republicii Coreea FOTO: Arhivă

În cadrul întâlnirii cu premierul Han Duk-soo, Marcel Ciolacu a subliniat relația excelentă dintre cele două țări și poziția acestora în ceea ce privește valorile democratice.

„România și Republica Coreea s-au susținut reciproc în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada crizei sanitare, iar acesta este adevăratul test al parteneriatului dintre țările noastre. În întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu prim-ministrul Republicii Coreea, domnul Han Duk-soo, am subliniat că relațiile noastre excelente se bazează pe o fundație solidă și pe poziția clară a țărilor noastre în ceea ce privește valorile democratice și o complementaritate reală în domeniul economic” , susține Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu susține că este nevoie de o îmbunătățire a Parteneriatului Strategic cu Republica Coreea, care să valorifice potențialul economic și domeniul tehnologiilor digitale.

„Tocmai de aceea este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic, care rămâne până astăzi singurul pe care România îl are cu o țară asiatică. Și aici mă gândesc la o valorificare mai ridicată a potențialului economic, prin facilitarea unor investiții de tip greenfield, dar și în domeniul tehnologiilor digitale sau prin întărirea legăturilor dintre IMM-urile din țările noastre” , susține liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților se află, în perioada 26-28 septembrie, într-o vizită oficială în Japonia, cu ocazia participării la funeraliile de stat organizate la Tokyo, în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Pe durata vizitei sale, Marcel Ciolacu a avut mai multe întâlniri cu oficiali din Danamerca, Estonia, Japonia sau Republica Coreea.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite