Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, întrevedere cu președintele Parlamentului din Danemarca

0
0

Premierul României s-a întâlnit astăzi, împreună cu președintele Camerei Deputaților, cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, în contextul participării la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Ciucă și  Ciolacu, întrevedere cu președintele Parlamentului din Danemarca FOTO: GOV.RO
Ciucă și Ciolacu, întrevedere cu președintele Parlamentului din Danemarca FOTO: GOV.RO

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul „ a apreciat colaborarea bilaterală și convergența agendei la nivelul Uniunii Europene asupra dosarelor specifice sprijinirii rezistenței europene. În acest context, șeful Executivului a menționat că România face toate demersurile în coordonarea cu Uniunea Europeană pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. De asemenea, premierul a subliniat importanța extinderii Spațiului Schengen prin aderarea României, care acționează ca un membru de facto al Spațiului”.

De asemenea, Nicolae Ciucă a „punctat necesitatea unei soluții durabile pentru soluționarea crizei energetice la nivelul UE. În context, s-a referit la rolul energiei regenerabile și a menționat deschiderea României de a beneficia de expertiza Danemarcei în ceea ce privește diversificarea surselor de energie și producerea din surse regenerabile”, potrivit sursei citate.

Potrivit Executivului, părțile au confirmat și continuarea sprijinului multidimensional pentru Ucraina și pentru cetățenii acesteia, refugiați în state membre ale Uniunii Europene. 

„Un punct important al discuțiilor a vizat cooperarea la nivelul NATO pentru întărirea securității regionale și consolidarea posturii de descurajare si apărare a Alianței pe Flancul Estic”, indică sursa citată. 

Premierul României se află, în perioada 26-28 septembrie, într-o vizită oficială la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite