Ciolacu, întrevedere cu președintele Emiratelor Arabe Unite: Ne dorim să întărim relațiile de colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Emiratele Arabe Unite, va avea o întrevedere cu Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan și cu alți înalți oficiali. Potrivit Guvernului, un obiectiv important al izitei este reprezentat de atragerea investițiilor. 

Premierul efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite FOTO Inquam
Premierul efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite FOTO Inquam

„Consolidarea componentei economice, cu accent pe atragerea investițiilor emirateze, este un obiectiv important al vizitei de lucru a premierului Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite, în perioada 18-19 aprilie. Prim-ministrul are programată o întrevedere cu Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan, președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, cu alți înalți oficiali emiratezi, cu reprezentanți ai unor companii relevante din Emiratele Arabe Unite, precum și cu membri ai comunității de români”, a informat Guvernul într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, agenda vizitei include o întâlnire în plen a delegațiilor, prilej cu care va avea loc un schimb de documente bilaterale în domenii de interes comun.

„Ne dorim să întărim relațiile de colaborare cu Emiratele Arabe Unite, din perspectivă politică și economică. România continuă să atragă investitori emiratezi în infrastructura aeriană, modernizarea și extinderea Aeroportului Otopeni fiind un proiect viabil al colaborării noastre. Proiectele în domeniile digitalizării, energiei și agriculturii corespund, de asemenea, intereselor noastre”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, referindu-se la obiectivele pe care delegația română și le-a propus pentru această vizită.

Potrivit sursei citate, premierul României va fi însoțit de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu. Miniștrii care fac parte din delegație vor avea întrevederi oficiale cu omologii din Emiratele Arabe Unite.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite