Ciolacu: Guvernul are responsabilitatea de a gestiona eficient tranşa a doua de bani din PNRR

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a salutat, vineri, aprobarea dată de Comisia Europeană pentru plata către România a tranşei a doua din banii prin PNRR, respectiv 2,76 miliarde de euro - granturi şi împrumuturi.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Arhivă

 Liderul de la Palatul Victoria a evidenţiat că Guvernul are datoria de a gestiona „eficient" şi „transparent" aceşti bani, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a ţării noastre.

România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă. Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României", a transmis Ciolacu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.  

Bani pentru modernizare

Și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a venit cu un mesaj după anunțul Comisiei Europene. „Peste 2,7 miliarde euro au fost virați, astăzi, României de către Comisia Europeană, conform cererii II de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență. Acești bani se alătură fondurilor de prefinanțare și primei tranșe din PNRR, ceea ce duce valoarea cumulată a fondurilor intrate în țară prin acest instrument la aproape 10 miliarde euro”, a afirmat șeful PNL, potrivit unui mesaj pe Facebook.

Miniștrii PNL care au avut de realizat țintele și jaloanele necesare și-au îndeplinit cu succes misiunea. PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3000 de documente. Cu toate acestea, guvernul pe care l-am condus a reușit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut”, a completat al doilea om în stat. 

Chibzuirea și bugetul

Banii din PNRR, fondurile europene de coeziune și noua sursă financiară din programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea țării și ne vor proteja de șocurile economice externe. Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătățirea calității vieții fiecăruia. PNL rămâne angajat, pe toate palierele administrației publice, pentru atragerea banilor europeni necesari dezvoltării sustenabile a economiei. Rămâne, de asemenea, fidel creării unui mediu de afaceri prietenos cu investițiile și generator de noi locuri de muncă”, a conchis Nicolae Ciucă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite