Ciolacu exclude eliminarea în 2024 a voucherelor de vacanță pentru bugetari

0
Publicat:

Premierul a anunțat că exclude varianta ca de anul viitor să fie suspendată acordarea voucherelor de vacanță în sectorul bugetar.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul", a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a anunțat în urmă cu câteva zile că angajații de la stat cu un salariu mai mic de 8.000 de lei vor primi în continuare vouchere de vacanțe, în condițiile în care anterior pragul gândit era de 5.850 de lei. Angajarea răspunderii pe reforme va fi până la finalul lui septembrie.

Unii care au salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze și de vouchere de vacanță, la fel ca și cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate”, a completat Marcel Ciolacu, lider care a ținut să precizeze că salariile vor crește.

Întrebat dacă s-a schimbat pragul privind acordarea voucherelor de vacanță, Marcel Ciolacu a confirmat și a subliniat: „Propunerea este de peste 8.000 de lei net. Asta înseamnă vreo 14.000 și ceva brut”.

Informația privind creșterea pragului salarial până la care vor fi acordate voucherele de vacanță a fost confirmată și de ministrul Finanțelor.

„Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului, deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte, pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă“, a explicat ministrul Finanţelor

Prevederea din documentul aflat în pregătire la Guvern prevede că se va aplica acordarea anuală a voucherelor de vacanță în valoare de 1.600 de lei până în 2026 (inclusiv).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite