Ciolacu: Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă Primăria Capitalei, Nicușor Dan sau Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a susținut în urma anunțării candidaturii Gabrielei Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că în opinia sa „era inadmisibil” ca cele două partide ale Coaliției să „să arbitreze”, afirmând că partidul pe care îl conduce „are jucători pe teren”. 

FOTO Inquam
FOTO Inquam

„Am explicat de ce am luat decizia de a merge separat la Primăria Capitalei. Cele două partide cu un candidat cum este persoana Gabrielei Firea nu puteau să fie arbitru. Noi nu suntem un partid arbitru. Suntem un partid care are jucători pe teren. Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă primăria Capitalei, domnul Nicușor Dan sau domnul Piedone”. 

Totodată, liderul PSD sa arătat încrezător în șansele Gabrielei Firea pentru un nou mandat. 

„Cu toate regretele pe care le am, deoarece suntem într-o coaliţie şi într-o alianţă electorală, sunt ferm convins că pe data de 9 iunie doamna Firea va fi din nou primarul general al Capitalei. O să particip direct la strângerea de semnături în Bucureşti”, a mai adăugat Ciolacu. 

Înrebat ce s-a schimbat de la propunerea unui candidat comun, premierul a mai adăugat:„să ne uităm la cifre”.  

Coaliţia PSD - PNL a decis după 14 ore de discuții să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. 

Retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun a venit în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla. Medicul, deși era manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ar fi acordat consultaţii la o clinică privată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite