Burduja: Candidez pentru că vreau ca bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic

0
Publicat:

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis într-un mesaj pe Facebook că decizia de astăzi privind propunerea sa pentru Primăria Capitalei a fost asumată după prea multe ezitări. Ministrul a argumentat că va candida pentru ca bucureștenii să nu mai fie „forțați să aleagă răul cel mai mic”. 

FOTO Inquam
FOTO Inquam

„Partidul Național Liberal a decis să desemneze un candidat propriu pentru Primăria Municipiului București. Primul după opt ani, iar acesta este un lucru bun, pentru că bucureștenii merită un model liberal de administrație. Mereu am spus lucrurilor pe nume. Decizia de astăzi a fost asumată după prea multe ezitări. În loc să arătăm bilanțul dezastrului pentru bucureșteni, au fost generate nesfârșite scenarii, ipoteze și dezamăgiri. Am pierdut timp prețios. Dar politica trebuie să fie despre cetățeni și viața lor, nu despre politicieni și cariera lor”, a scris ministrul pe Facebook.

Burduja și-a mai motivat candidatura argumentând că „am văzut cu toții ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine”. 

„Când am fost propus președinte al PNL București, am primit multe mesaje de acest fel: „nu te băga, îți vei rupe picioarele”. La fel s-a întâmplat și astăzi. Și mi-am reamintit de ce am revenit în România acum nouă ani. Pe patul de moarte, un om drag mi-a spus: „în viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie”. Testamentul bunicului meu a devenit crezul meu, pe care l-am urmat mereu, în cele mai grele clipe. Am văzut cu toții ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine, iar oameni fără principii fac jocurile. Bucureștiul și România nu mai au timp de pierdut. Candidez pentru Primăria Capitalei pentru că vreau ca bucureștenii, pentru prima dată după mulți ani, să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic. Am un Plan pentru Bucureștiul Viitorului. Și știu că nu sunt singurul care vrea schimbare. Vă aștept alături. Înainte, împreună”, a mai transmis ministrul. 

Coaliţia PSD - PNL a decis după 14 ore de discuții să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. 

Retragerea medicului a venit în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite