Ciolacu, după întrevedere cu Tusk: „Vom intensifica cooperarea în vederea protejării intereselor țarilor noastre”. Ce teme au fost discutate

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, o întrevedere, cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, la Palatul Victoria. Șeful Executivului a discutat cu omologul său de la Varșovia despre obiectivele comune ale celor două țări și a convenit asupra intensificării cooperării acestora.

Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk Foto: Facebook
Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk Foto: Facebook

O întâlnire foarte bună cu premierul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul căreia am discutat despre obiectivele noastre comune și nevoia de a sprijini și proteja fermierii din țările noastre. România și Polonia sunt ferm angajate în a sprijini Republica Moldova și a condamna atacul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Am stabilit că vom intensifica cooperarea pentru a crește influența noastră comună la nivel european și internațional în vederea protejării intereselor legitime ale țarilor noastre”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Donald Tusk se află la Bucureşti pentru participarea sa la Congresul Partidului Popular European (PPE). Astfel, în fața liderilor europeni, premierul polonez a declarat că responsabilitatea pentru soarta civilizației occidentale, bazată pe libertatea și respectul pentru fiecare individ, revine fiecăruia dintre noi, subliniind necesitatea protejării granițelor comune externe. Prim-ministrul de la Varșovia a făcut un apel la liderii europeni cu privire la securitatea alimentară pe continent.

Premierul Marcel Ciolacu a mai avut, joi, o întrevedere cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și are programtă și o întâlnire și cu președintele Confederației Elvețiene, Viola Amherdu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite