Rusia şi-a păstrat capacitatea de a lovi din Marea Neagră, în pofida „pierderilor umilitoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Forţele navale ruseşti din Marea Neagră îşi păstrează capacitatea de a lovi ţinte ucrainene, în ciuda pierderii navei de debarcare Saratov şi crucişătorului Moskva, a spus ministerul britanic al apărării la 28 aprilie, într-un nou raport zilnic despre războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

În zona operaţiunilor din Marea Neagră se află aproximativ 20 de nave ruseşti, inclusiv submarine, se spune într-o postare a ministerului britanic pe Twitter, în care se mai precizează: „Strâmtoarea Bosfor rămâne închisă tuturor navelor de război non-turce, ceea ce pune Rusia în imposibilitatea de a înlocui crucişătorul pierdut Moskva”.

Autorităţile ucrainene au spus că rachete ruseşti au lovit şi distrus la 26 şi 27 aprilie un pod feroviar şi auto de pe litoralul Mării Negre, peste estuarul râului Nistru, la Zatoka, tăind una din principalele căi de legătură între Odesa şi Reni, în sudul Basarabiei. Singura mare şosea rămasă acum între cele două oraşe traversează teritoriul R. Moldova, pe la Palanca.

Loviturile ruseşti la Zatoka au survenit pe fundalul tensiunilor din regiunea transnistreană, unde autorităţile de la Tiraspol au relatat despre cel puţin patru incidente violente între 25 şi 27 aprilie, care au readus în discuţie o posibilă implicare a enclavei separatiste în războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite