Ciolacu, despre situaţia primarului liberal din Iaşi: „Dacă voi fi trimis vreodată în judecată, mă retrag din funcţii”. Liderul PSD local îi cere demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirică FOTO Arhivă / Captură Video / Facebook
Mihai Chirică FOTO Arhivă / Captură Video / Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, referitor la cazul liderului local de la Iaşi, Mihai Chirica, suspendat din funcţia de primar în urma plasării sub control judiciar, că, dacă va fi vreodată trimis în judecată pentru fapte de corupţie, se va retrage din funcţiile deţinute, până la clarificarea situaţiei. Senatorul Social-democrat Maricel Popa a scris, la rândul său, pe Facebook, că liderul local ar trebui să facă „un pas în spate”.

„Eu dacă voi fi trimis vreodată în judecată am să mă retrag din funcţia de preşedinte şi o să lipsesc din spaţiul public până se va judeca un eventual dosar de-al meu. Nu ştiu ca în decursul existenţei mele să fi făcut o astfel de faptă. Politica şi funcţiile publice vin şi cu bune şi cu rele. Şi trebuie să ştii să ţi le asumi”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit News.ro, după ce a aflat de la jurnalişti situaţia liderului local liberal

„Liderii locali ai PNL au reuşit să mai dea o lovitură Iaşului. Cel mai important municipiu al ţării, capitala culturală a României a rămas fără primar pentru 60 de zile, exact în perioada în care se lucrează la bugetul pentru acest an”, a scris senatorul pe Facebook. 

Potrivit parlamentarului social-democrat, „situaţia juridică a primarului municipiului Iaşi se complică de la o zi la alta. Dosarele în care acesta este cercetat cresc de la o lună la alta. Este o situaţie extrem de gravă care nu face cinste Iaşului şi care pune în pericol proiectele de dezvoltare ale municipiului. Firesc ar fi ca primarul să facă un pas în spate şi să lase organele de cercetare penală să îşi finalizeze verificările, iar justiţia să îşi spună cuvântul. 

Senatorul mai afirmă că nu vede „cum liberalii de la Primăria municipiului şi de la Consiliul Judeţean îşi mai pot face treaba pentru care i-au ales ieşenii. Ambii au mandate de la ieşeni să îi reprezinte pentru patru ani, dar, mă întreb, oare ieşenii mai vor acum să fie reprezentaţi de oameni acuzaţi într-o multitudine de dosare penale şi caer sunt acuzaţi de fapte care îndepărtează de Iaşi orice investitor”, a mai completat senatorul. 

„Cred că, dincole de disputele politice, este timpul ca liderii liberali de la CJ şi Primărie să se gândească serios dacă mai pot face lucruri bune pentru ieşeni, acele lucruri pentru care ieşenii le-au dat încrederea”, a conchis Maricel Popa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite