Ciolacu, despre finanţarea din Ungaria a UDMR: Dacă este ceva ilegal, instituţiile statului să îşi facă datoria. Dacă e imoral, statul român ar trebui să facă la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook / Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-o conferinţă de presă că trebuie văzut dacă există aspecte ilegale în cazul finanţării unor asociaţii din România din care fac parte membrii ai UDMR, de către Guvernul de la Budapesta, caz în care instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria. Ciolacu a mai comentat că în ceea ce priveşte aspectul imoral, că „statul român ar trebui să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

„Nu am studiat foarte mult problema. Să vedem. Acum, e ceva ilegal acolo? Nu am ce să comentez, dacă este ceva ilegal, cred că instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă, fiind întrebat cum comentează acest aspect. 

Preşedintele PSD a continuat: „Este imoral? Foarte posibil. Atunci cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”. 

Chestionat de jurnalişti cu privire la finanţările de pe teritoriul României provenite de la Executivul de la Budapesta, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a subliniat anterior că transmiterea fondurilor este realizată într-un cadru legal, finanţările fiind destinate investiţiilor pentru utilitate publică, negând că ar avea legătură cu atitudinea UDMR faţă de declaraţiile premierului maghiar, Viktor Orban, în România. 

În acelaşi timp, o poziţie a MAE, arată că nu există în prezent un acord între România şi Ungaria, care să reglementeze finanţările provenite de la Guvernul maghiar. 

Citeşte şi: UDMR, prinsă între avantajele guvernării şi cele ale mariajului din interes cu Budapesta

Cum se poziţionează PNL şi PSD pe tema finanţării din Ungaria a UDMR. Lider liberal: Parcă ar face parte din Guvernul de la Budapesta/ Tăcere la PSD

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite