Ciolacu, despre Certificatul COVID: Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că din punctul său de vedere este cam târziu ca Parlamentul să adopte Certificatul COVID, dat fiind faptul că valul 5 deja a început şi în România.

„Domnul mininistru Rafila a venit cu o nouă abordare, ştiinţifică, pe zona medicală, nu o abordare dură. Dacă nu recâştigăm credibilitatea, nu învingem pandemie. E evident că va trebui să învăţăm cu virusul (...) (n.r. - Rafila) A venit cu o propunere de lege. Totul să stopăm presiunea pe zona sanitară.Nu s-a ajuns la forma cea mai bună”, a punctat Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD a vorbit de posibile probleme de neconstituţionalitate. „Au fost discuţii cât e de constituţional sau neconstituţional este, cât mai e eficient (...) Nu s-a mers cu proiectul de lege, că erau lucruri diferite între ordonanţa de urgenţă şi proiectul de lege. Eu nu cred în certificat ca într-un singur instrument. Legea PNL, care e pentru obligativitatea vaccinării medicilor, nu e una cu care să fim de acord”, a completat Ciolacu. Pe de altă parte, social-democratul a punctat că nu crede că se va ajunge la un lockdown. „Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ”, a mai afirmat Ciolacu.

  

Preşedintele PSD i-a dat o replică şi deputatul Marinel Pirtea, care acuzase PSD de tergiversări privind Certificatul COVID. „Dacă vrea Pirtea să ne dea un telefon şi îi spun eu, îi explic cum e cu COVID-ul (...) PSD nu se cramponează de acestă guvernare. Eu voi intra într-o abordare cum a fost PNL cu USR”, a precizat Ciolacu, lider care a avertizat că PSD ar putea să-şi vadă de drumul lui dacă sunt probleme în relaţia cu PNL.

Liderul PSD a subliniat că partidul său şi-a asumat ministerele complicate: „Ce este greu este faptul că PSD-ul şi-a asumat ministerele cele mai complicate. De exemplu, cum este Ministerul Sănătăţii. În continuare avem şi acest val cinci, nu e depăşită pandemia, cum au spus unii că am învins pandemia”, a afirmat social-democratul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite