Ciolacu, despre capela din incinta Palatului Parlamentului: „Un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat la sfințirea capelei din incinta Parlamentului că aceasta reprezintă un simbol al valorilor naționale, fiind și un loc de reflecție pentru cei care activează în Legislativul român. 

Premierul l-a felicitat pe șeful interimar al Camerei Deputaților pentru inițiativă FOTO Inquam
Premierul l-a felicitat pe șeful interimar al Camerei Deputaților pentru inițiativă FOTO Inquam

„Am deosebita onoare să particip astăzi la un moment istoric marcat de binecuvântarea capelei ortodoxe din Parlamentului României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a conferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficul întregii societăţi româneşti”, a spus premierul Marcel Ciolacu la sfințirea capelei din incinta Palatului Parlamentului. 

Premierul l-a felicitat pe președitele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, pentru iniţiativa de înfiinţare a capelei ortodoxe în forul legislativ suprem al ţării.

„Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, explicând că, „într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană”. 

„Această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale. Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi”, a mai spus premierul. 

Ciucă: Cu o temelie morală solidă, avem șanse mai mari să facem ceea ce e bine

La rândul său, șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat: „Este o promisiune pe care am făcut-o aici, anul trecut, şi iată astăzi putem anunţa această veste bună pentru Parlament. Patriarhia Română şi Parlamentul României arată împreună că legea morală şi legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu”. 

„Viața militară m-a învățat cât este de important sprijinul duhovnicesc și credința în Dumnezeu. Cu o temelie morală solidă, avem șanse mai mari să facem ceea ce e bine pentru ceilalți. Cu toții avem nevoie să ne reculegem din când în când și să găsim sprijin moral pentru viețile noastre și pentru deciziile pe care trebuie să le luăm. Sunt convins că Parlamentul poate juca un rol semnificativ în susținerea păcii sociale în țara noastră. Aici, în Parlament, toți suntem în misiune pentru România, iar în această misiune avem nevoie și de ajutor spiritual”, a mai transmis șeful liberalilor pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite