Ciucă vrea o capelă de rugăciune în Parlament. Mesajul transmis de Patriarhul Daniel

0
0
Publicat:

Grupul de Rugăciune al Parlamentului a organizat astăzi conferința „Leadership politic în identitate creștină”. În cadrul evenimentului, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis că sprijină ideea realizării unei capele în clădirea Legislativului.

Nicolae Ciucă prezent la evenimentul „Mic Dejun cu Rugăciune”. Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă prezent la evenimentul „Mic Dejun cu Rugăciune”. Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Grupul de Rugăciune a organizat marți ediția anuală a evenimentului „Mic Dejun cu Rugăciune”. În cadrul acestui eveniment s-a realizat conferința „Leadership politic în identitate creștină”, la care a participat și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Acesta a felicitat membrii Grupului de Rugăciune al Parlamentului României și a anunțat pe această cale că va fi amenajată o capelă în Parlamentul României.

Împreună ați reușit să aduceți lângă dumneavoastră cultele religioase din România și instituțiile importante ale societății civile, insuflând în Parlament și nu numai un mesaj general valabil în orice religie, anume acela că politicile publice trebuie să fie expresia valorilor fundamentale ale lumii libere, ale societăților democratice”, a transmis Nicolae Ciucă.

„Noțiunea de leadership este asociată cu precădere mediilor economice și socio-politice, însă cred că ea ține, mai degrabă, de însăși structura comunității. Modelul de leadership creștin, vizibil în Europa, a influențat major toate aspectele dezvoltării celulelor sociale (...) În această clădire atât de mare este incredibil că nu am reușit până acum să avem destinată o încăpere în care atât parlamentarii, cât și cei care vizitează Parlamentul, să regăsească un loc unde să se roage”, a transmis președintele Senatului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat inițiativa și a felicitat organizarea acestei conferințe. „Apelul la păstrarea, afirmarea şi promovarea acestor valori de către liderii politici poate fi considerat ca fiind întemeiat pe tradiţiile noastre naţionale (...) Conducerea politică şi cea religioasă au mers împreună de-a lungul secolelor, în beneficiul moral-spiritual şi material al întregii societăţi româneşti”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite