Ciolacu, despre a doua cerere de plată din PNRR: Sunt ferm convins că nu vor fi probleme

0
Publicat:

Președintele Camerei Deputaților susține că este „ferm convins” că România nu va întâmpina probleme în ceea ce privește cererea numărul 2 de plată din PNRR. Potrivit acestuia, autoritățile române așteaptă răspunsul Comisiei Europene pe ultimul text al legii avertizorilor de integritate.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Inquam Photos

„Așteptăm de la Comisia Europeană ok-ul pe ultima text pe avertizori și se deblochează și de la ministrul Energiei ultimele modificări convenite de Ministerul Energiei. Au fost prezentate și se așteptăm de la Comisie ultimul ok, știți că jalonul este îndeplinit atunci când Comisia consideră că aceea legislație se ridică la cele ce ne-am asumat prin PNRR. Eu sunt ferm convins că nu vor fi probleme în ceea ce privește cererea 2 de plată”, a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că se discuta deja și de cererea de plată numărul 3 din PNRR, astfel încât să nu fie probleme în îndeplinirea acesteia.

”Am discutat și despre cererea numărul 3 și am văzut lista cu prioritățile, astfel încât să nu avem probleme nici cu aceasta. Cu toate că se poate prelungi perioada, eu cred că ne vom încadra”, a adăugat liderul PSD.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat din Ministerul Muncii, susține că cererea de plata numărul 2 din PNRR nu este aprobată în acest moment fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea și avertizorul de integritate.

„Că m-am săturat de propagandă: în momentul de față România nu are aprobată cererea de plată numărul 2 din PNRR, fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea (Ministerul Energiei) și avertizorul de integritate (Ministerul Justiției)”, a scris acesta pe Facebook.

Secretarul de Stat PSD a precizat că pensiile speciale sunt în cererile de plată numerele 3 și 4.

„Ceea ce înseamnă că acestea nu vor fi analizate până când România nu va îndeplini criteriile din cererea de plată numarul 2! Ce discutăm noi aici?! Doar propagandă! Nu din cauza pensiilor e blocat PNRR, ci din cauza altor jaloane”, a adăugat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite