Ciolacu, de Ziua Unirii Basarabiei cu România: Vă așteptăm cât mai curând posibil în spațiul valorilor democratice europene

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, în mesajul său de Ziua Unirii Basarabiei cu România, că este „o sărbătoare de suflet a românilor”, subliniind sprijinul acordat de țara noastră pentru dezvoltarea Republicii Moldova, și pentru parcursul său de aderare la Uniunea Europeană.

Ciolacu: România, printre susținătorii fermi ai viitorului european al R. Moldova Foto: Arhivă
Ciolacu: România, printre susținătorii fermi ai viitorului european al R. Moldova Foto: Arhivă

Este o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, Ziua Unirii Basarabiei cu România, în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voința românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupație țaristă. Comunitatea noastră de limbă, cultură și istorie nu poate fi ștearsă, chiar dacă istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”, a spus premierul Marcel Ciolacu în mesajul său de Ziua Unirii Basarabiei cu România, conform Guvernului.

Prim-ministrul a precizat că demersurile și aspirațiile Republicii Moldova pentru aderarea la UE,  „spațiul valorilor democratice europene” au început să prindă contur, România aflându-se printre susținătorii fermi ai viitorului european al țării vecine.

„Mai mult, vedem acum cum frații noștri de peste Prut aspiră la valorile lumii democratice din care România a ales deja să facă parte. Aspirațiile lor au început să prindă contur odată cu decizia liderilor Uniunii Europene de a lansa negocierile de aderare cu Republica Moldova.

România se numără printre susținătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, așa cum cetățenii săi își doresc. Pe lângă proiectele de cooperare bilaterală în materie de interconexiuni energetice transfrontaliere și asistența financiară, unde România se implică activ pentru dezvoltarea Republicii Moldova, suntem bucuroși să împărtășim pe parcursul procesului de aderare din propria noastră expertiză în materie de integrare europeană”, a mai spus premierul, adăugând: „Vă așteptăm cât mai curând posibil în spațiul valorilor democratice europene!

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite