Şedinţă a conducerii PNL pe tema premierului. Nicolae Ciucă, preferat de prim-vicepreşedinţi, Dan Vîlceanu, varianta lui Cîţu - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Liberalii se reunesc joi, în sistem de videoconferinţă, într-o şedinţă a Biroului Executiv. Încep să crească tensiunile în partid privind propunerea de premier a formaţiunii. În timp ce prim-vicepreşedinţii partidului l-ar prefera pe Nicolae Ciucă, surse din conducerea PNL spun că Florin Cîţu vrea să îl propună pe Dan Vîlceanu.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru „Adevărul” că liderul liberalilor vrea să îl propună pe Dan Vâlceanu pentru funcţia de premier din partea PNL. 

În acest moment sunt două partide care doresc să aibă prima opţiune, numele nu contează”, a declarat Florin Cîţu cu privire la blocajul din negocieri.

În condiţiile în care PSD a avansat şi un nume, respectiv Marcel Ciolacu, PNL încă dezbate acest subiect.

În timp ce Florin Cîţu ar vrea ca el să fie propunerea liberalilor, deşi este refuzat de PSD, prim-vicepreşedinţii formaţiunii îl preferă pe Nicolae Ciucă, potrivit informaţiilor Adevărul.

De altfel, liderii formaţiunii au încercat să-l convingă pe Florin Cîţu să accepte o discuţie şi despre o altă variantă de premier în afară de preşedintele partidului.

O a doua variantă agreată de Cîţu ar fi ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu.

Negoierile dintre cele trei partide, PNL, PSD şi UDMR, au fost amânate miercuri, după ce PSD a anunţat că îl propune pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier, cerând în acelaşi timp că în cazul unui premier prin rotaţie, să dea primul nume.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite