Ciolacu a alocat 50.000 de lei pentru familia tinerei care a murit la Maternitatea Botoșani SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a decis alocarea sumei de 50.000 de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului ca sprijin pentru familia Alexandrei, tânăra care a murit la Maternitatea Botoșani, potrivit unor surse Agerpres.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Referitor la cazul de la Botoșani, premierul Marcel Ciolacu susține că este „absolut inadmisibil” ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple „din neglijență și nepăsare” tragedii precum cea de la Botoșani.

„Am văzut o asumare clară la Botoşani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieţi. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de către conducerea Consiliului judeţean. Însă, dincolo de asta, trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijenţă şi nepăsare", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Lăsată șapte ore fără îngrijire și tratament

Alexandra Ivanov a ajuns la Maternitate în jurul orei 23.00. Conform declarațiilor celor de la Spitalul Județean „Mavromati”, de care aparține administrativ Maternitatea, Alexandra a fost evaluată. În jurul orei 00.45 au ajuns și rezultatele analizelor. 

Deși avea dureri mari și sângerare, iar sarcina se oprise din evoluție, așa cum arătau investigațiile, Alexandra a fost lăsată să aștepte pe un pat de spital, timp de șapte ore. Cel puțin asta arată raportul DSP. Situația este absolut scandaloasă. Între 00.45 și ora 7.35, când efectiv a intrat în stare de șoc, Alexandra nu a primit niciun fel de ajutor, adică așa cum arată raportul DSP nu au fost raportate în foaia de investigații intervenții terapeutice și manevre de îngrijire. În plus, așa cum arată și reprezentanții spitalului, medicul de gardă de la Maternitate nu a considerată necesară evacuarea sarcinii. 

Până dimineața, Alexandra a implorat prin mesaje, dar și asistentei care avea grijă de ea, ajutorul atât a medicului de gardă cât și a medicului curant, pentru că se simțea rău și avea dureri foarte mari. Cu toate acestea nimeni nu a intervenit. Din contră, așa cum arată raportul anchetei de la spital, medicul de gardă a considerat că tânăra trebuie lăsată așa, în continuare. 

Totodată în cadrul anchetei s-a stabilit că terapia durerii nu a fost evaluată corespunzător. Pe scurt, așa cum sugerează și raportul DSP, Alexandra a fost lăsată să îndure dureri inimaginabile, șapte ore, fără îngrijire și intervenție medicală specializată. 

În plus, a ieșit la iveală, în timpul anchetei, că Maternitatea nici măcar nu avea protocoale de intervenție pentru sarcinile oprite din evoluție. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite