Cine sunt senatorii Puterii care au votat împotriva legii pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi senatori ai PNL și PSD sunt singurii membrii ai Puterii care au votat împotriva legii pensiilor. Proiectul a trecut de Senat cu o majoritate de voturi după lungi dezbateri.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Florin Cîțu (PNL) și Cornel Resmeriță (PSD) sunt singurii senatori ai Puterii care au votat împotriva legii pensiilor. 

Inițiativa a fost adoptată de senatori cu 85 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă” și 19 abțineri. 

În plen au fost eliminate mai multe amendamente introduse în cadrul debzaterilor din comisiile de specialitate, fapt care a dus la numulțumiri din partea mai multor membrii ai Camerei. Senatoarea Diana Șoșoacă a susținut chiar chiar încălcarea regulamentului Senatului. 

Și dezbaterile de la comisiile de specialitate s-au lăsat cu conflicte. 

Aprobare cu tensiuni în Guvern

Noua lege a pensiilor publice a trecut cu dificultate de Guvern din cauza opoziţiei PNL, care a lăsat de înţeles că nu ar fi bani pentru majorările prevăzute, aspect confirmat inclusiv de analişti. 

Liberalii au cerut recalcularea impactului bugetar. În cele din urmă, avizul a fost unul pozitiv, însă cu observaţii, Boloş solicitând să se caute măsuri prin care să fie susţinute majorările de pensii. 

Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că legea este „stabilă şi sustenabilă“ şi a explicat cum va face rost de bani pentru pensii: „O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înțelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în Guvern, sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă“.

Experții nu sunt însă de aceeași părere. Profesorul de economie Cristian Păun a explicat, pentru „Adevărul“, că în prezent la bugetul de stat nu sunt bani pentru astfel de majorări fără impunerea unor noi măsuri fiscale, precum creşteri de TVA, iar dacă Ministerul Finanţelor nu găseşte fonduri, creşterea pensiilor va fi doar o promisiune, cum s-a întâmplat şi în trecut.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite