Ceartă pe legea pensiilor. Cum s-a ajuns la limbaj obscen în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterile de la comisiile de specialitate nu au dus doar la discuții în contradictoriu pe proiectul pensiilor publice, ci și la un limbaj nepotrivit pentru legislativ.

Senatul dă marți votul pe proiectul de lege FOTO Inquam Photos
Senatul dă marți votul pe proiectul de lege FOTO Inquam Photos

Primele schimburi de replici au fost între Anca Dragu (senatoare USR și fostă ministră) și Daniel Zamfir (senator PSD și unul dintre aleșii vocali ai social-democraților). La precizările Ancăi Dragu privind sustenabilitatea sistemului de pensii pe noua lege și problemele pe care le-ar aduce bugetului statului, Zamfir i-a transmis că puțin îi fasă de „îngrijorările” Opoziției și că PSD nu e interesat de „văicărerile” celor din USR.

Apreciez sinceritate cu care spuneți că nu dați doi bani pe părerea mea”, a punctat Dragu. Zamfir a subliniat că pensionarii nu ar avea de ce să fie îngrijorați sau supărați. „Sunt supărați pensionarii că le mărim pensiile? Sunt supărați că facem echitate?”, a completat senatorul PSD. Social-democratul a mai punctat că USR nu înțelege nimic din legea pensiilor. 

Un alt schimb de replici a fost între Irineu Darău, de la USR, și Daniel Zamfir. Primul a reproșat Puterii că nu a pus toate cifrele referitoare la impactul bugetar. „Ați pus din burtă aceste 10 miliarde și repet, ori nu creșteți pensiile, ori amânați momentul în care o veți face, ori mințiți privind impactul bugetar. Ziceți cât costă? Dați din buzunarul dumneavoastră?”, l-a întrebat Darău pe Zamfir. Replica senatorului PSD a fost legată de PNRR: „Eu n-aș fi dat în niciun caz din buzunarul nostru prin PNRR 240.000 de euro să cumpăr penisuri și vagine de pluș”.

Nimeni de la Finanțe

Alte tensiuni au fost legate de faptul că de la nivelul Ministerului de Finanțe nu a venit niciun reprezentant, adică nici Marcel Boloș, dar nici unul dintre secretarii de stat. Nici ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, nu a mers la dezbateri. 

Comisiile raportoare urmează să dea undă verde pentru proiectul de lege marți după-amiază, pentru ca inițiativa să fie votată de plen marți seară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite