Cine sunt candidații cu şanse la primǎriile de sector din București

0
Publicat:

Politicieni vechi şi noi s-au înscris în cursa pentru primăriile sectoarelor Capitalei, din 9 iunie. Dacă la sectoare precum 3, 4 și 6 cea mai mare expunere, dar şi şansǎ o au primarii în funcție, la 1, 2 și 5 situația e incertă.

Cine sunt candidații cu șanse la primăriile de sector. Foto: Arhiva
Cine sunt candidații cu șanse la primăriile de sector. Foto: Arhiva

Pentru conducerea Sectorului 1 se luptǎ mai mulți politicieni cunoscuți. Actualul edil, Clotilde Armand, candidează pentru un nou mandat din partea Alianței Dreapta Unitǎ, însă imaginea îi este afectatǎ de dosarul penal în care a fost trimisǎ în judecatǎ şi de scandalurile care au vizat administrația pe care o conduce. Principalul contracandidat ar fi actualul deputat de Ilfov George Tuţă, susținut de PNL şi PSD pentru acest post. Problema lui este însǎ cǎ nu este cunoscut publicului bucureştean.

Un alt candidat este Liviu Negoiță, fost primar al Sectorului 3 timp de două mandate, din partea partidului condus de Piedone, PUSL.

La Sectorul 2, lupta s-ar da între fostul prefect al Bucureștiului, Rareș Hopincă, susținut de PSD-PNL, și între actualul edil Radu Mihaiu, susținut de Alianța Dreapta Unitǎ. Lupta este strânsǎ pentru că Hopincǎ are de partea lui douǎ mari partide, în timp ce contracandidatul său este primar în funcție.

Şanse mari pentru Negoițǎ şi Bǎluțǎ

La Sectorul 3, actualul primar Robert Negoiță și-a anunțat candidatura pentru un al patrulea mandat, susținut de coaliția PSD-PNL, fiind favorizat de mandatul în funcție. Principalul contracandidat al lui Negoiță este viceprimarul sectorului, Lucian Judele, din partea Dreapta Unitǎ.

Pentru Primăria Sectorului 4, candidează pentru un nou mandat actualul edil Daniel Băluță, susținut de coaliția PSD-PNL. Anterior, liberalul a mai fost consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 4 București, viceprimar și primar interimar după demisia lui Cristian Popescu Piedone.

Drept contracandidați principali i-ar putea va avea pe Paul Ene, președintele Uniunii Salvați România, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din februarie 2021, și pe preşedintele partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) București, Cătălin Teniţă, ales deputat din partea Alianţei USR-PLUS, care sunt însǎ necunoscuți publicului.

La sectorul 5 candidează Vlad Popescu Piedone, fiul actualului primar al sectorului, Cristian Popescu Piedone, ales deputat din partea PSD în 2020. Piedone Jr ar putea profita de pe urma notorietǎții tatǎlui sǎu, având astfel şanse sǎ obținǎ voturi. Principalul contracandidat este social-democratul Adrian Vigheciu, susținut de PNL şi PSD, însǎ puțin cunoscut chiar şi în interiorul partidului din care face, având în vedere cǎ liderii PSD i-au greşit numele de mai multe ori în ieşirile publice.

Un alt nume mai puțin cunoscut este și cel al candidatului Dreapta Unitǎ, Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor locali, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, în 2021.

La Sectorul 6, actualul primar al Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, este candidatul Coaliției PSD-PNL, iar principal contracandidat este viceprimarul USR, Mihaela Ștefan, consilier local al sectorului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite