Cine preia conducerea Primăriei Sectorului 5 după condamnarea definitivă a lui Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5 va fi preluată de Mircea-Horaţiu Nicolaidis, viceprimarul căruia i-a delegat atribuţiile din 2 mai Cristian Popescu Piedone. Edilul a fost condamnat joi la patru ani de închisoare cu executare.

Delegarea atribuţiilor către Mircea-Horaţiu Nicolaidis a avut loc pe 2 mai, cu o zi înainte de precedentul termen al care se aştepta sentinţa în cazul lui Cristian Popescu Piedone. Nicolaidis are atribuţiile delegate de fostul edil pentru şase luni. 

 Mircea-Horaţiu Nicolaidis a fost ales consilier local, apoi viceprimar, fiind susţinut de Partidul Puterii Umaniste. În săptămânile următoare ar urma ca prefectul Capitalei să semneze documentul prin care se ia act de vacantarea funcţiei de primar. 

Apoi, Guvernul, în consultare cu Autoritatea Electorală Permanentă, va stabili un termen la care vor avea loc alegeri parţiale. De obicei, la parţiale sunt alegeri în mai multe localităţi unde sunt diferite probleme, fie în ceea ce priveşte primarul (decedat, condamnat definitiv etc), fie Consiliul Local, în cazul în care este dizolvat.

Întrebat într-o conferinţă de presă de miercuri, înainte de condamnarea lui Piedone, dacă PNL va avea candidat propriu sau comun pentru funcţia de primar, şeful PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat că încă nu a fost făcut o analiză internă: „E prematur”, a fost precizarea lui Ciucu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite