Cine e în spatele ştirii false „Cioloş, fiul lui Soros“? Reacţia senatorului Dian Popescu: Nu am scris acele tâmpenii! E o prostie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş a fost atacat sistematic de adversarii săi care l-au prezentat drept „omul lui Soros“. FOTO Inquam PHotos
Premierul Dacian Cioloş a fost atacat sistematic de adversarii săi care l-au prezentat drept „omul lui Soros“. FOTO Inquam PHotos

În spatele site-ului care a dat ştirea falsă că Dacian Cioloş ar fi fiul ilegitim al miliardarului american George Soros este o firmă din Târgu-Jiu care îl are printre acţionari pe senatorul ALDE Dian Popescu, susţin jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Sorin Istrate. Pe de altă parte, Dian Popescu dezminte că ar avea vreo legătură cu site-ul de ştiri, catalogând acuzaţiile aduse la adresa sa drept „o prostie“.

Luni, site-ul de ştiri exclusiv24.ro a lansat o ştire falsă în care se afirma că premierul Dacian Cioloş este fiul ilegitim al lui George Soros. Site-ul menţionat a publicat un material al cărui titlu era  „Şoc! Soros şi-a pus propriul copil în fruntea Guvernului României. Cioloş, fiul nelegitim?“, nesemnat, care în mai puţin de o zi a avut 23.000 de vizualizări.  

Jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Sorin Istrate au realizat o investigaţie pentru a afla cine e în spatele site-ului care a dat această ştire. Mai întâi a fost găsit numele serverului pe care stă site-ul şi care se numea  http://www.maseraticonstruct.ro. Ulterior, aceştia au aflat că acest site aparţine firmei  Maserati SRL din Târgu Jiu, judeţul Gorj.

Interesant e următorul pas, adică aflarea celor care deţin firma. Potrivit celor doi jurnalişti, acţionari sunt doi fraţi Popescu, unul dintre ei fiind implicat în politică. Mai precis, e vorba de Dian Popescu, senator al ALDE, care în trecut a fost membru PNL. În noiembrie 2014, Dian Popescu fost condamnat la cinci luni de inchisoare, cu suspendare, pentru abuz in serviciu.

De asemenea, această ştire a fost postată intens de o persoană care în trecut a fost promovată de Dian Popescu în funcţia de secretară de partid, Mia Păulescu. Pentru răspândirea ştirilor aceasta a ales mai multe grupuri „Alegeri parlamentare “ sau grupul „Antena 3“. 

Dian Popescu neagă o posibilă legătură cu site-ul exclusiv24.ro

Contactat pentru a-şi spune punctul de vedere asupra acestor informaţii, senatorul Dian Popescu a negat că ar avea vreo implicare în actvitatea acestui site şi nu ştia de ştirea legată de Dacian Cioloş. „Este o simplă coincidenţă de IP pe un server care ţine zeci de site-uri. Site-ul firmei mele e de 16 ani acolo. Nu am nicio legătură. Intrând pe IP-ul acela au găsit Dian Popescu. Au crezut că mă ocup prostii d-astea. Nici măcar nu m-au întrebat. Eu spun că e o prostie. Nici nu citisem. De dimineaţă am aflat“, a declarat Dian Popescu pentru Adevărul.

Întrebat dacă îi va acţiona în instanţă pe cei doi jurnalişti, Dian Popescu a precizat că nu are un asemenea gând. „Nu mă interesează. Cine vrea să înţeleagă ştie că nu este treaba mea, nu am scris acele tâmpenii şi nu fac ştiri false. Politica şi jurnalismul le face şi cu deontologie. Ar trebui să fim mai serioşi. Dacă voiam să dau o ştire nu o dam de pe site-ul firmei“, a mai spus Dian Popescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite