Cezar Preda: "Găina e un organism viu care face ouă" e o opinie generală în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda
Cezar Preda

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a declarat, vineri, că atunci când este vorba despre cheltuielile personale, mesajul cătr e populaţie trebuie să fie „simplu, clar şi fără echivoc", nu cu metafore, el referindu-se la declaraţia ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, despre creşterea preţului ouălor.

"Găina că e un organism viu şi e o opinie generală în PDL, că face ouă, însă e strict necesar ca oamenii să primească un parcurs clar a ceea ce înseamnă evoluţia preţurilor, lăsând la o parte metafore şi jocurile de cuvinte. Românul are nevoie de o explicaţie mult mai serioasă în ce priveşte necesarul de alimente ieftine sau ce înseamnă evoluţia preţurilor în coşul zilnic. Are nevoie de repere clare. Trebuie să ştie ce se va întâmpla cu cheltuielile sale", a spus Cezar Preda.

Preda a subliniat că e important să consumăm produse româneşti şi având în vedere atitudinea Olandei faţă de România, să consumăm cât mai puţine produse olandeze.

Comentariul lui Cezar Preda a venit în urma declaraţiei ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, în care acesta încerca să explice că majorarea preţului ouălor este conjuncturală.

Majorarea preţului la ouă, a spus Fuia, este generată de situaţia meteo şi de probleme pe lanţul de livrare din cauza noilor norme de îngrijire a păsărilor şi nu de producător, întrucât "găina este un organism viu care face ouă, nu o fabrică pe care să o închizi, astfel încât să nu mai facă ouă", demonstrând că producţia de ouă nu poate scădea instantaneu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite