Ce spune ministrul Afacerilor Europene despre amnistie şi graţiere. Cum va răspunde liderilor de la Bruxelles pe tema problemelor Justiţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene. FOTO Eduard Enea
George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene. FOTO Eduard Enea

Ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, a declarat, la Adevărul Live, că în prezent, în cadrul Guvernului, nu ar exista nicio discuţie despre vreun proiect pe tema amnistiei şi graţierii. Mai mult, demnitarul a precizat că nimeni de la Bruxelles nu l-a întrebat despre subiect, discutându-se doar despre legile Justiţiei.

„Eu o să explic cu ce a zis doamna prim-ministru şi cu ce a zis Guvernul. A zis că la momentul acesta nu avem o discuţie (n.r. – despre amnistie şi graţiere). E exact precum discuţia ipotetică despre preluarea preşedinţiei de către Finlanda. Nu cred că putem discuta despre acest lucru la momentul acesta. A doua chestiune, inclusiv în ceea ce facem noi. Nu am simţit, nu am primit niciun fel de întrebare despre cum această chestiune ar putea să afecteze prestaţia“, a declarat George Ciamba, întrebat dacă s-au interesat despre problematica graţierii şi amnistiei liderii de la Bruxelles sau presa occidentală. 

La insistenţele reporterului „Adevărul“, ministrul Afacerilor Europene a recunoscut faptul că ar fi fost discuţii despre legile Justiţiei, dar nu în cadrul formal al Consiliului. „Nu s-a pus această problemă. Există o discuţie, nu pot să neg că nu există o discuţie vis-a-vis de legile Justiţiei, dar nu a fost în cadrul Consiliului sau în cadrul acţiunii noastre de început de preşedinţie. Prima chestiune majoră a fost prezidarea Consiliului Afaceri Generale de mine. Am avut interacţiune cu mulţi colegi, şi-au exprimat afecţiunea faţă de noi. E şi prima noastră preşedinţie. Avem mulţi la masă care ştiu ce înseamnă aeastă preşedinţie. Mă uitam la Ţările Baltice, la Polonia, la Bulgaria. Ei vibrează şi înţeleg ce pentru noi. Comisia a fost alături de mine. După aţi văzut, comisarul pe buget a fost în conferinţa de presă. Ăsta e un semnal de cum ne vede“, a completat Ciamba. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite