Ce răspuns a dat premierul Cîţu când a fost întrebat cât costă o pâine VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Florin Citu FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu le-a răspuns jurnaliştilor că nu mai cunoaşte preţul unei franzele în momentul de faţă. El a motivat faptul că încearcă să nu consume pâine. În schimb, a mărturisit că a mai fost în piaţă.

Întrebat de jurnalişti dacă ştie cât mai costă o franzelă sau dacă a mai fost în ultima perioadă în piaţă, premierul a răspuns că încearcă să nu consume pâine. „Am fost în piaţă,  nu mănânc pâine”, a răspuns el. 

Întrebat ce se întâmplă cu oamenii care câştigă salariul minim pe economie în contextul economic actual, premierul a argumentat că scade rata şomajului şi că Executivul creează oportunităţi.

„Prin implementarea programului de guvernare şi prin aceste investiţii am creat locuri de muncă, în fiecare lună vedeţi că rata şomajului scade, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulţi oameni au locuri de muncă în România, asta facem, creăm oportunităţi”, a mai răspuns premierul Florin Cîţu. 

Declaraţia premierului vine în contextul în care social democraţii au transmis că BNR a „confirmat o creştere a inflaţiei”. Partidul atrage atenţia că inflaţia va creşte la 115% până la finalul anului şi spune că „fiecare român va fi mai sărac cu 320 de lei până la finalul anului. 

Întrebat de preţul produselor şi de cum îşi vor permite cei cu salariul minim să facă cumpărături, premierul a mai spus că veniturile sunt în creştere. Potrivit premierului, preţurile prezentate de BNR sunt o estimare pentru finalul anului şi „nu suntem astăzi acolo”. De altfel, întrebat ce părere are despre anunţul BNR referitor la inflaţia care va ajunge la 5,6% până la finalul anului, premierul Florin Cîţu a spus că România ”nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”.

Referitor la salariul minim sau orice alt venit, premierul mai spunea luna trecută că ar trebui legat de productivitate, nu de valoarea coşului de consum, aşa cum au cerut sindicaliştii. Sindicaliştii Cartel Alfa au transmis că salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar. ”Lunar, un român are nevoie în medie de 2.818 lei net pentru un trai decent”, au transmis ei, argumentând că „salariul minim este aproape jumătate din acea valoare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite