Ce funcție vizează Sorin Grindeanu în PSD dacă Marcel Ciolacu ar ajunge președintele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD a declarat că ar vrea să devină liderul formațiunii, dacă partidul va da următorul președinte, până acum fiind vehiculată o posibilă candidatură a lui Marcel Ciolacu. 

Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu FOTO Inquam / George Călin
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu FOTO Inquam / George Călin

Mi-aș dori să avem congres de tipul congresului din 2001. Ceea ce ar însemna că avem președintele României și că suntem într-o zonă în care, probabil, am deveni vioara întâi în guvernul viitor. Asta îmi doresc. Sigur că orice om politic, care nu e ipocrit și nu minte, când se înscrie într-un partid, cred că într-un final își dorește să ajungă în fruntea acelui partid. Nu e nimic...”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Digi24, adăugând că „dacă condițiile sunt acelea pe care le-am anunțat mai devreme, nu exclud acea posibilitate”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat dacă și-ar dori poate și o nouă funcție de premier, dar a negat: „Nu, am mai fost și nu cred că e o soluție pe care să o am, și nici nu mi-o doresc”. Grindeanu a fost prim-ministru în perioada 4 ianuarie- 29 iunie 2017.  

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că e indecis în ceea ce privește intrarea în cursa pentru prezidențiale, decizia urmând să fie luată după discuții cu colegii săi de partid, dar și după o evaluare proprie.

Nu știu dacă voi candida la președinte. Nu am hotărât acest lucru. Cred că, în primul și în primul rând trebuie să-l hotărăsc cu colegii mei, dar și cu mine însumi”, a afirmat premierul României, Marcel Ciolacu, la conferința de alegeri a PSD Iași.   

De altfel, Gabriela Firea, care își dorește să fie susținută pentru Primăria Generală a Capitalei susținea luna trecută că la nivelul partidului social-democrat ar exista temeri că ar vrea să ajungă la cârma formațiunii dacă va va câștiga alegerile locale, dând asigurări că nu ar avea o asemenea pretenție.

În ceea ce mă privește, am văzut, de asemenea, o altă discuție și o altă temere, că potențialul candidat la Primăria Capitalei și în cazul în care ar câștiga, indiferent de numele său, ar fi un potențial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenții la președinția partidului. Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice”, afirma Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite